porod-objawy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> odejście czopu śluzowego

Tytuł:odejście czopu śluzowego
Autor:Anita
18.9.2011, 09:47
Kochane, powiedzcie mi czy jak odejdzie mi czop śluzowy to podobno w ciągu kilku godzin zacznę rodzić. Jak to było w waszych przypadkach? Bardzo się boję porodu i chciałabym wiedzieć jak się do tego przygotować dlatego proszę o wszelkie rady?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

porod-objawy_ciekawostki

Ciekawostki

Zapłodnienie
Wiele kobiet, u których nie zachodzi naturalne zapłodnienie z powodu bezpłodności, swojej lub partnera, decyduje się na sztuczne zapłodnienie, zwane insyminacją lub po prostu in-vitro.

Czy wiesz, że...

Noworodek
Większość rodziców, spodziewających się pierwszego w ich życiu dziecka, myśli, że po urodzeniu będzie ono słodkim aniołkiem o jedwabiście gładkiej skórze.

Polecamy

Kalendarz ciąży
Ciążę można określić mianem niesamowitej podróży. Choć często mówi się, że trwa ona 9 miesięcy, generalnie jest mierzona w tygodniach, których jest 40, bądź w dniach, których na ogół jest 266, licząc od chwili poczęcia.

Leczenie przeciwbólowe to podstawowy element opieki okołooperacyjnej, a jego skuteczność w znacznym stopniu stanowi kryterium jakości odczuwanej przez chorego. Analgetyki nieopioidowe, w tym metamizoli paracetamol, są uznanymi elementami analgezji multimodalnej w leczeniu bólu pooperacyjnego, a ich zastosowanie pozwala zmniejszyć dawki opioidów o 40% do 50%. Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Lekiem zawierającym 500 mg tej substancji czynnej jest Pyralgina, która koncentruje swe działanie w miejscu największego bólu bólu.